september 13, 2008

Chilifirre II

Ja jäsiken - den var inte dum.
Chilifirren alltså.
Får 5 av 5 möjliga.

Bifogar receptet från buffé.

Ingredienser
Portioner: 4

600 g fryst fiskfilé (t ex torsk eller hoki)
1/2 tsk Salt
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1/2-1 tsk Sambal Oelek
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 Lime
6-8 körsbärstomater


1. Sätt ugnen på 225°C. Halvtina fisken.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
3. Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice.
4. Bre blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid.
5. Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med kokt ris.


M gjorde dubbelt så mycket av paneringen samt kompletterade med en god kall gräddfilssås.
Helt perfekt.

Nu är det snart dax för sista avsnittet av Dexter, säsong 1.
Grymt spännande.

Inga kommentarer: